15 דצמבר, 2013

לחם מחמצת שיפון 2013

סבתי היתה מפזת משפטי חכמה לעיתים קרובות ואחד מהמשפטים האהובים עליה ועלי היה: "באין ציפור שיר, גם התחת הוא זמיר".
ואכן כאשר אין מצלמה (מקולקלת) גם האייפון יכול לעשות את העבודה.
בליית ברירה מתכון ללחם משובח, עם צילומים קצת פחות...
(מאחר והתחלתי לשכוח מתכונים הגיע הזמן להעלות אותם לרשת.)



לחם מחמצת ושיפון 2013
620 גרם מים קרים
10 גרם שמרים טריים
150 גרם מחמצת
600 גרם קמח לחם
200 גרם קמח שיפון
100 גרם מולטי סיב (חדש! שקית עם כל השאריות שנמצאו במפעל כנראה: סובין, גרעינים למנהם, פשתן...)
20 גרם מלח
60 גרם מולסה חזקה
אפשר גם 6 - 8 תאנים מיובשות

לשים לבצק עם וו לישה 10 דק' מוסיפים תאנים חתוכות ל4 אם רוצים. מתפיחים כ 2 -4 שע' בטמפ' החדר או 12 שע' במקרר.
מעצבים ל2 ככרות ארוכים או עגולים או לככר קסטן אחת.
אופים עם קיטור בטמפ'  220 מע כ40 דק' + 5 דק' עם דלת פתוחה.

כריך אולטימטיבי: עם חרדל בירה תוצרת בית, גבינה כחולה מיושנת וחסה. כאשר מוסיפים ללחם הזה תאנים זה פשוט נפלא!

7 תגובות:

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

איי, הסבתות החכמות שלנו....
ורק לומר שאני מתמוגגת ממך בכל פעם מחדש.
חיבוק ענק
אריאלה

nt אמר/ה...

תודה רבה רבה
שמחה לשמוע את קולך שוב.
כמו תמיד חיממת לי את הלב.

אנונימי אמר/ה...

שמחה מאד שחזרת ועוד לא פחות מאשר עם לחם!בדיוק חידשתי מחמצת,ידעתי בתת מודע כנראה:)!תודה,נטלי

אנונימי אמר/ה...

מרב שימחה שחכתי מה שרציתי לשאול איפה קונים את ה״שקית״? ואם כבר שאלות אולי יש לך מושג מה המגבילה בארץ לשרוט הגרמני?(זה כי את נשמעת לי מומחית לתחום ועניינים אההה:))תודה מראש! נטלי

nt אמר/ה...

תודה נטלי, באמת מזל שיש לך מחמצת, כי הלחם פשוט נפלא (אפילו שהנחתום אינו אמור להעיד על עיסתו).
אנחנו מרבים לאכול אותו והוא הוכן בעצם במיוחד לקרוק מאדאם (טוסט גבינה עם ביצת עין מלמעלה).
את השקית של המולטיסיב מייצרת חברת תבואות ויש בעדן טבע מרקט, חנויות טבע ואפילו בחלק מהסופרים.
לגבי השרוט הגרמני, אינני מכירה את המושג רשמי לי אולי בגרמנית.
בהצלחה =)

שירי אמר/ה...

איזה יופי מתכון חדש! מצפה בקוצר רוח לנסות:)
..רק בפעם הקודמת שניסיתי להכין לחם עם מולסה לא אהבתי את הארומה המתקתקה שלו. מה יקרה אם אחסיר אותה לדעתך?
מוכנה לשקול דבש במקום אבל אני יודעת שלא יהיה אותו אפקט של צבע..

nt אמר/ה...

בוקר טוב.
אם תשימי לב המתכון מאד דומה לקודם :)
המולסה כאן בשביל הטעם. אנחנו מאד אוהבים את הטעם המתקתק וה"מיושן" של המולסה.
את בהחלט יכולה לוותר או להוסיף פחות או להחליף בסילאן.
בהצלחה