15 ינואר, 2017

דובשניות של פעם





לקח לי זמן להבין מה זו העוגייה שאני ממש חייבת לאכול. לקח לי זמן והרבה חקירות (של מקורבים) להיזכר בדובשנת מצופה שוקולד, שאפשר היה לקנות ארוזה בנייר מוזהב (כנראה מתוצרת ברט), בטעם שקרץ לחך הבוגר...
בתור ילדה לא ממש אכלתי עוגיות אלה. עכשיו פתאום מתגעגעת לטעם
עוד לפני שהצלחנו לשחזר המקור, כבר מצאתי כמה מתכונים ל דובשניות/ חיתוכיות ג׳ינג׳ברד/ Lebkuchen Bars...

דובשניות ב2 דקות
1 ביצה
1/3 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס דבש
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית הל
1/4 כפית ג׳ינגר
1/2 כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
מעט מלח
מחמים תנור ל180 מע׳, גם טוסטר אובן יספיק.
טורפים עם מקצף ידני ביצה עם סוכר. מוסיפים שמן וטורפים עוד קצת, כך גם עם הדבש. מערבבים כל החומרים היבשים יחד. מוסיפים לתערובת הביצה ומאחדים.
בשלב זה אפדר לשטח על תבנית מלבנית קטנה בגודל 20 /20 או ליצור כדורים פחוסים.
אופים כ15 דק, רק עד שמשחים מעט. מוציאים ומצננים.
מכסים בקרם שוקולד מריר עם מעט ריבה,סוכר, חמאה ושמנת. אפשר גם לא.
העוגיות משהות טעמן מיום ליום ובכל יום הם טעימות ביותר.
אפשר להוסיף גם קליפות תפוזים מסוכרות...


אין תגובות: