06 יוני, 2016

סוקה socca


על הסוקה שמעתי / קראתי לראשונה בבלוג של שרון היינריך Pariz Che Sharon, בפוסט שהוקדש לניס. הסוקה הוא סוג של ״פנקייק״ מקמח חומוס, מים ושמן... ללא ביצים, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב. מיד לאחר קריאת התאור של הסוקה הרגשתי שאני חייבת לטעום גם. באין תכנון לנסיעה לניס יצאתי לסרוק הרשת אחר מתכון.
המתכון הבא שווה את ליבי בגלל העובדה שמדובר ב״השרייה״ ארוכה, זה נראה לי הדבר הנכון. מאידך פשטות המרכיבים גרמה לי לחשוד בטעם ובאיכות התוצאה שתתקבל.
אחרי המתנה של 24 שעות השריה ואפיה של כ20 דק התרבלה סוקה מעלפת. אכלנו ולא האמנו. היה שווה לחכות ותודה לכל אלה שהאירו את עיני.

סוקה
1 כוס קמח חומוס
11/4 כוסות מים
מיץ מלימון קטן
3 כפות שמן זית
+ שמן לשימון המחבת
1/2 כפית מלח
מערבבים הקמח, המים ומיץ לימון בכד / קערה מכסים ומשאירים בטמפ׳ החדר ל12 - 24 שעות.

מחמים מחבת בגודל של כ25 ס״מ בתנור במצב גריל 200 מע׳.

מוסיפים לבלילה את שמן הזית והמלח.
כאשר המחבת חמה מסופים לה מעט שמן זית ויוצקים חצי מכמות הבלילה. מחזירים לתנור ואופים כ 15 דק עד שהסוקה צלויה ושחומה. 
חותכים לריבועים / משולשים ומגישים עם שמן זית / מלח / פלפל / עגבניות צלויות / ירקות / גבינה...


אין תגובות: