17 ינואר, 2016

עוגיות ציפרים


עוגיות גרעינים בקלי קלות ולא רק לציפרים

1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שומשום
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
2 חלבונים
6 8 כפות סוכר
מחממים תנור ל160 מע׳. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה את הגרעינים והשומשום. קולים בתנור, בזהירות רבה, רק עד שיהיו פריכים. מערבבים מדי פעם. מוצאים ומצננים.
בקערה טורפים את החלבונים והסוכר, אין צורך להקציף.
מוסיפים פנימה את הגרעינים, השומשום והשקדים.
מניחים ערמות בעזרת כף על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים עד שמשחים ומתקרמל כ20 - 30 דק׳.

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

המרתי את הסוכר בסילאן תמרים ללא סוכר ואת השקדים המולבנים לשקדים רגילים שקיצצתי.
האם יש חומר אחר ש"יקשור" את התערובת מלבד חלבון ביצה?

תודה על המתכון ועל האתר המקסים.