01 נובמבר, 2014

מרקחת חבושים


חבושים הם קשוחים ועקשנים, לכן כדאי לרכך אותם תחילה. אחר כך כבר אפשר לעשות איתם מה שרוצים: מרקחת, ממתקים, ריבה או ליפתן.
6 חבושים מוצקים ויפים
700 גרם סוכר
מים
מיץ מלימון 1
מחלקים כל חבוש ל4 חלקים. מבשלים במים עם לימון כ20 דק' אחרי רתיחה.מוציאים את החבושים ומצננים (שומרים את מי הבישול)
מסננים את מי הבישול ומחזירים כ2 כוסות חזרה לסיר, מוסיפים את הסוכר ומחממים עד להמסה.
מגלענים את החובישים וחותכים לקוביות (עם הקליפה).
מבשלים על אש קטנה כשעה.
שומרים בצנצנת מעוקרת. אדיר כמילוי לקרוסטטה
אפשר לטחון את הפרי למחית / מרמלדה.

אין תגובות: