24 יוני, 2014

קובה סינייה צמחוני ובורגול

יחי הפחמימות - אין כמו בורגול מתובל היטב עם קצת ירקות וטחינה.



סינייה צמחונית

תערובת בהארת לפי חוסאם עבאס
3 כפיות כמון
3 כפיות כוסברה
1 כפית לימון פרסי מיובש טחון
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית זנגביל
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
3 כפיות הל

בורגול מושרה במים כשעתיים, להסחוט עודפי מים

2 כפות מהבהארת, 2 כפות מיורן (מרדגוש) מיובש, מלח ו2 כפות שמן זית
שומר צלוי בתנור
כרובית צלויה בתנור
2 כוסות טחינה איכותית לא סמיכה ולא דלילה
מערבבים את הבורגול עם הבהארת, הירקות, המלח והשמן. צולים עגבניות על תחתית המחבת. מפזרים תערובת הבורגול על העגבניות.
עושים קצת חורים עם הצד האחורי של הכף. מוזגים את הטחינה מעל. אופים בתנור בחום בינוני כ200 מע'. עד שמשחים.

2 comments:

שירי אמר/ה...

מתכון חדש! מזל טוב!!!
כבר התחלתי לדאוג:)
תודה!

נילי אמר/ה...

אמממ נראה מעולה!!