25 יולי, 2013

טורטה של הדודה - Torta di zia

שוב חופשה בצפון איטליה, באגם קומו, במלון לומין בעיירה קרמיה. הבנים חזרו בשביל המים והרוח אני בשביל העוגה. הטורטה והקרוסטטה אך איזו חוויה.
חזרתי הביתה נחושה לחפש את המתכון המדויק. ברגע של הארה הבנתי שאולי מוטב להשתמש בקמח איטלקי. התוצאה מופלאה טורטה וקרוסטטה רכות ונימוחות כמו אלו של הדודה של פאטי מהמסעדה במלון לומין Hotel Lumin.
שם במלון, עלו עלי מהר מאד ובכל יום נתנו לי לטעום מעוגה  או טורטה או קרוסטטה אחרת.

בערב הראשון טורטה עם קרם פטיסייר וטורטה עם פירות יער

בערב האחרון הקרוסטטה עם ריבת פירות יער
קרוסטטה עם קרם פטיסייר
קרוסטטה עם ריבת מישמש

המתכון לבצק
1 ביצה
100 גרם סוכר לבן
90 גרם חמאה רכה!
250 גרם קמח איטלקי "00"
2 כפיות אבקת אפיה
קמצוץ מלח
במקסר עם גיטרה מקציפים את הביצה החמאה והסוכר עד לקבלת עיסה בהירה ואורירית. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף. לסיום מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מערבלים מעט ובאיטיות רק עד לקבלת בצק.
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בנילון ומכניסים למקרר ל20 - 30 דק'.
מרדדים 2/3 מהבצק ומניחים בזהירות בתבנית טארט. מניחים את המילוי קרם פטיסייר  / קונפיטורה / מחית פירות.
ביתרת הבצק מכסים בהתאם לטארט:
- את הטארט עם קרם הפיטסייר מכסים בטלאים: מרדדים את הבצק, תולשים טלאים ומניחים מלמעלה. מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים גס. אופים בתנור שחומם ל180 מע' כ30 דק'. מצננים ומכסים באבקת סוכר.
- את הקרוסטטה עם הקונפיטורה מכסים בשתי וערב של רצועות בצק. אופים בתנור שחומם ל180 מע' כ30 דק'.
- את הטורט עם פירות היער מכסים בבצק מרודד. אופים בתנור שחומם ל180 מע' כ30 דק'. מצננים ומכסים באבקת סוכר.
באמצע היתה גם הטורט אמרטי שמרוב עונג אף אחד לא צילם. נסיונות בקרוב... צריך להתארגן על עוגיות אמרטי שלא השכלתי להביא מהסופר באיטליה.

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

ברוכה השבה. חיכיתי בקוצר רוח למתכון..

אנונימי אמר/ה...

הי
באמת ברוכה השבה
על איזו כמות של קרם פטיסייר מדובר?
והאם האפייה לא הופכת את הקרם למעין חביתת וניל גדולה?

עקרת בית אמר/ה...

תודה על הברכה.
אני הכנתי את כל הכמות של הקרם פטיסייר מהקישור.
והאפייה לא עושה לו כלום, כי הוא כבר מבושל.
הטורטה טעימהההה מדי, אפילו אם אפשר לאמר זאת כך...