14 אפריל, 2013

עוגיות שוקולד "עשירות"

עוגיות שוקולד עשירות, נימוחות, קלות להכנה. רק לקחת ביס ולהתמוגג... לרגעים עולה בי המחשבה שכה חבל שנפלתי על המתכון הזה.
את התואר "עשירות", קיבלו העוגיות מפי הד"ר שמבינה דבר או שניים בעניני תרגומה.
במקור נקראות העוגיות Chocolate Pick-Me-Ups


עוגיות שוקולד "עשירות"
1 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה
150 גרם שבבי (צ'יפס)שוקולד משובח (53%)
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
משחת וניל
פרחי מלח / שבבי מלח - לא חובה

מחמים תנור ל170 מע'. מערבבים קמח, אבקת קקאו, סודה לשתיה ומניחים בצד. ממיסים חצי מכמות השוקולד ומצננים לטמפ' החדר. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה, מוסיפים את הסוכר, המלח והוניל עד לקבלת עיסה אורירית. מוסיפים מוסיפים את השוקולד והקמח. לסיום מוסיפים את ההשוקולד צ'יפס שנותרו. בעזרת כפית מעוגלת או כף גלידה קטנה, יוצרים חצאי כדורים ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה. מפזרים מעל מעט מלח או שלא. אופים כ10 - 12 דק'. בהתחלה העוגיות יהיו מעט רכות. כשיתקררו הן תתיצבנה.

2 תגובות:

שירי אמר/ה...

איזה יופי תודה! ינוסה בקרוב..
שוקולד מריר חתוך קטן גם הולך?

nt אמר/ה...

בהחלט נראה לי שכן. אני בכל אופן חסידת הקליבו 53%.