11 אפריל, 2013

חמאת בוטנים זה ממכר

אני בכלל לא אוהבת בוטנים. אולי קצת את אלה שמגיעים זוגות זוגות בקליפתם וגם אז כנראה, בעיקר בגלל התעסוקה שסביב האכילה. אבל בוטנים באופן עקרוני אני ממש לא אוהבת. הכי לא אוהבת את עוגיות הבוטנים לפסח, אלו שקיימות עוד מאז המילניום הקודם. אלו שהיו מוגשות לצד עוגיות הקוקוס, שגם אותן אני ממש לא אוהבת.
אבל בזמן האחרון ניסיתי לא מעט מתכונים עם חמאת בוטנים. בהתחלה הטעם היה זר ותקפני. עכשין, אני מכורה!


עוגיות חמאת בוטנים וצ'קלד צ'יפס
המתכון לעוגיות מהבלוג הכי לוהט ברפרטואר הבלוגי הנכחי, המטבח של ברנרד.
100 גרם קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
50 גרם סוכר
115 גרם סוכר חום
75 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
120 גרם חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים
100 גרם חמאת בוטנים
90 גרם צ'וקלד צ'יפס חלב
משחת וניל
מחמים תנור ל180 מע'. מערבבים את הקמח, מלח וסודה לשתיה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר והחמאה המומסת. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את חמאת הבוטנים. מוסיפים את תערובת הקמח ולסיום את הצ'וקלד צ'יפס. אמור להתקבל כדור של בצק.
צובטים כמות של כ35 גרם מכדררים לכדור, מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומשטחים קלות. אופים כ10 דק', עד שהקצוות מעט משחימים והעוגיות עדין רכות. מניחים לעוגיות להתיצב מעט ומעבירים לרשת לצינון.

אין תגובות: