21 מרץ, 2013

טופו

עד היום לא התרשמתי במיוחד מיכולותיו של הטופו. כמובן במרק אגדשי, כשהטופו מטוגן בשמן עמוק הוא טעים להפליא ומשמין כמובן, אבל זו לא חכמה. כל הנסיונות עד היום הפיקו טעמים סתמיים כשהטופו שימש בעיקר כתוסף מזין, תחליף לבשר ותו לא. אבל מראה המתכון הזה גרם לי לחשוב שיש סיכוי... ואכן טעים!



טופו מושרה ומטוגן
500 גרם טופו
למשרה:
1/2 כוס מירין
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
1 כף שמן זית / שומשום
לטיגון:
טימין קצוץ
פלפל שחור גרוס

פורסים את הטופו לפרוסות אחידות עד כמה שאפשר. מניחים בין שתי שכבות של מגבת. מניחים מעל מגש ועליו סיר מלא במים כמשקולת. לוחצים על הטופו כשעה ויותר.
מערבבים את כל מרכיבי המשרה ויוצקים לתבנית  גדולה דיה להכיל את פרוסות הטופו בשכבה אחת. מניחים את הטופו והופכים. מכסים ומשרים כ12 שע' ויותר. באמצע הופכים את הטופו.
מלהיטים מחבת גדולה וכבדה. יוצקים מעט שמן ומטגנים את הטופו. בזמן הטיגון זורים מעט טימין ופלפל שחור על הצד העליון ואז הופכים ומטגנים.
את שאריות המשרה ניצלתי להכנת רוטב לאטריות שעועית.

אין תגובות: