20 מרץ, 2013

נסיונות לקראת החג

בדרך כלל אין לי שום בעיה לנסות מתכון חדש בארוחה חגיגית. הפעם באופן יוצא דופן החלטתי לערוך נסיון למתכון לארוחת החג רגע לפני החג.
פרגיות בפירות מיובשים מבוסס על מתכון מכאן. יסלח לי השף על השינויים הקלים. ממהרת לרשום כדי לא לשכוח בכל המהומה של ההכנות לחג.

פרגיות עם פירות מיובשים
1 ק"ג פרגיות בקוביות גדולות
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים (מגולענים)
חופן גוז'י ברי מיובשים מושרים
1 כוס יין אדום
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגירים
2 כפות קטשופ היינץ (המרכיב הסודי)
2 כפות סילאן
4 - 5 שיני שום שחור
משרים הכל יחד כשעתיים (מפאת קוצר הזמן הסתפקתי בחצי שעה, יצא טעים גם כך). מחממים תנור ל200 מע'. מפזרים בתבנית שתכיל הכל בשכבה אחת, מכסים במכסה או ביריעת אלומיניום ואופים כשעה וחצי עד שהעוף רך ושחום כ40 דק'. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דק' עד שמשחים בצד העליון, מערבבים מעט ואופים עוד 10 דק' עד שמשחים.
אנחנו אכלנו עם אטריות שעועית מאש (חדש, חדש מהסופר)



אין תגובות: