27 מרץ, 2013

לחמניות מקמח מצה פחות מ90 קלוריות ליחידה

כשהייתי קטנה לא אהבתי את הלחמניות הרבחות של פסח. היה להן טעם כבד ומעיק. האמת שגם הפחזניות של שנות ה80 לא היו להיט בעיני. אני משערת שזה קשור לשימוש הרווח במרגריה ועודף ביצים.
על אף הזיכרון הנואל, קמתי הבוקר חדורת מוטיבציה לשלוח ידי בנסיון להכין לחמניות כשרות לפסח, מקמח מצה.
אחרי גלישה ארוכה ושיטוטי סרק ברחבי הרשת, החלטתי לרקום מתכון על בסיס השוקטים הנפלאים מחג החנוכה.
הנסיון הצליח ועבר את מבחן הטעימה המשפחתי. אחר כך נמדד במחשבון הקלוריות ולהפתעתי הרבה התוצאה היתה פחות מ90 קלוריות ליח'.


לחמניות קמח מצה
250 גרם מים
100 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
140 גרם קמח מצה
3 ביצים  L
מחממים תנור ל190 מע'. שוקלים מראש את קמח המצה ומניחים בצד.
מרתיחים בסיר את המים, חמאה והמלח. כשהמים רתחו והחמאה נמסה, מורידים מהאש ומוסיפים את קמח המצה בבת אחת. מערבבים עם כף עץ לתערובת אחידה.
מערבלים במקסר עם וו גיטרה 2 - 3 דק' לקירור הבצק. מוסיפים חצי מכמות הביצה הטרופה ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת שוב. מוסיפים את יתר הביצה לאט לאט עד שמתקבלת תערובת גמישה. 
בעזרת שק זילוף וצנתר עם פתח רחב יוצרים זולפים לחמניות באורך של כ8 ס"מ.  
בשלב זה אפשר למשוח בחלמון ביצה ולזרות בזרעים או תבלינים.
אופים כ15 דק' בתנור סגור, שלא  תצנחנה הלחמניות. אחרי 15 דק' אם תפחו והתייצבו, פותחים את דלת התנור ומשאירים מעט פתוחה בעזרת כף עץ. ממשיכים לאפות עוד כ10 - 15 דק'.
הלחמניות טעימות יותר לאחר שהתקררו לגמרי.

2 תגובות:

שירי אמר/ה...

נראה בעל פוטנציאל!
יש סיכוי להחליף חמאה בשמן?

nt אמר/ה...

אני משערת שזה אפשרי. אולי אנסה בסיבוב הבאה. שני הנסיונות הראשונים כבר חוסלו.