26 פברואר, 2013

רק שוקולד ומים


רק שוקולד ומים... והרי לנו המוס המושלם מכאן. בלי ביצים בלי שמנת. קצת פחות אוורירי אולי אבל פתרון מושלם לטבעונים, לנרתעים מביצים חיות ולאוכלי הפרווה (בתנאי שנצמדים לשוקולד מריר בלבד).
כרגע נוסה רק בוריאציה של שוקולד מריר ומעט שוקולד חלב. בהמשך ינוסה עם תבלינים, פירות יער, אלכהול ועוד.
הקונכיות עשויות יציקת שוקולד וחמאת קקאו ביחס של 10 ל1. אחרי המסה משחנו בעזרת מכחול על גבי מנז'טים זעירים, קררנו שעתיים, הוצאנו ל5 דק' ואז קילפנו בזהירות... חום הגוף לא מקל על המלאכה.
וכמאמר הפולניה שנשאלה ע"י חברתה: איך כל העוגות שלך תמיד כל כך יפות ומוצלחות? ובכן את אלו שכשלו פשוט לא תראו.

מוס שוקולד בלי ביצים ושמנת
200 גרם שוקולד מריר
120 גרם מים
אני החלפתי חלק משוקולד המריר בשוקולד חלב. ממיסים השוקולד והמים בסיר על לאש קטנה תוך ערבוב.
מעבירים לקערה לצורך הקצפה. מניחים בתוך קערה עם מים וקרח. מקציפים את השוקולד מספר דקות  לקבלת מוס.

2 תגובות:

טל אמר/ה...

רק לצורך הדיוק, המתכון הוא לא "פטנט" של רות אוליבר. עם כל הכבוד לה, זה מתכון של כימאי צרפתי. זה שהיא שינתה כמויות, עדין לא הופך את זה לפטנט שלה (הטענות הן רק כלפיה...)
כבר כתבתי על זה אצלי.
http://www.tals-cooking.com/?p=7634
טל

nt אמר/ה...

הי טל,
תודה על ההארה. אני בכלל לא התייחסתי להקדמה למתכון בעל השולחן ואתה הארת את עיני, להבא אחפש את המקור. (אגב נתקלתי בו בוריאציות רבות ברחבי הרשת)
בזכותך ובזכות ההפניה שלך אל הסרט של הרווי טיס נגלה לי עולם חדש. בקרוב פניני בלסמי וענני לימון.
שוב תודה