17 פברואר, 2013

חטיפי פרמזן

היו לנו עוגיות פרמזן עם מתכון די דומה. עכשיו מתכון זריז ומשופר במקור מכאן. המתכון עבר מעט שינויים והתאמות עם הקלות כאלה ואחרות.


חטיפי פרמזן 
150 גרם קמח
50 גרם גבינת פרמזן
מלח
80 גרם חמאה קרה
10 גרם חרדל פשוט (Heinz)
2 כפות מים
טימין טרי קצוץ (אפשר)
מחמים תנור ל180 מע'. שמים מעבד מזון את הקמח, הפרמזן והמלח. מערבבים קלות ומוסיפים את החמאה. מעבדים בפולסים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החרדל ומחצית מהמים. מעבדים עד לקבלת בצק יבש. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
מוציאים (למשטח סיליקון) את גושי הבצק ומאחדים לכדור. מגלגלים לרצועות בעובי של כ 1.5 ס"מ. פורסים לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ. מניחים על נייר אפיה ואופים כ15 - 20 דק'. עד שיזהיבו מעט.
מקררים ושומרים במיכל סגור. טעים גם 2 - 3 ימים אחר כך.

אין תגובות: