14 פברואר, 2013

מאפיה של פעם

והפעם, עוגת לחם בננה מהספר של "המאפיה של פעם" . כבר ניסיתי אלפי מתכונים לעוגת בננה. מכל המתכונים יצאו עוגות טעימות עד טעימות ביותר. אבל יש משהו במתכוני הספר הזה שמשדר אוטנטיות ואמינות. לכן המתכון הזה  מככב כרגע, לצד  חיתוכיות הPB & J ועוגת הגזר(בקרוב). עד למתכון המוצלח הבא.


עוגת לחם בננה 
או בשמו המקורי BROWN SUGAR BANANA BREAD
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר קנים
3/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית א. אפיה
1 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך / פקאן קצוץ וקלוי
11/2 כוסות בננות בשלות מאד מעוכות (כ3)
1/4 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים
85 גרם חמאה מומסת ומצוננת
1 כפית משחת וניל
מחממים תנור ל175 מע'. ממקמים את הרשת ב1/3 התחתון.
מרפדים תבנית של אינגליש קייק בגודל 12 / 23 ס"מ.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. בקערה נפרדת את כל החומרים הרטובים. מעבירים את החומרים הרטובים לקערה עם היבשים ומערבבים עד שיתאחדו. מעבירים לתבנית ואופים כ45 - 55 דק'.
כשמוכן מוציאים מהתנור, מקררים כ 10 דק בתבנית. אחר כך מוציאים מהתבנית מסירים את הנייר ומצננים על גבי רשת.
יחזיק כ 3 ימים בטמפ' החדר.

בקרוב: עוגת גזר!

אין תגובות: