03 פברואר, 2013

לחמניות פרעצל

חיפשתי מתכונים חדשים לאירוח של חברים. אני פשוט לא מסוגלת למחזר...
ומצאתי את הבשורה (כאן), לכל המכורים לבייגלה קשה ופרעצלים (כמונו), הרי הגרסה הביתית. הלחמניות טעימות (כמובן) כאשר הן חמות וטריות. אבל באופן מפתיע ממשיכות להיות טעימות וטריות גם למחרת.





לחמניות פרעצל
270 גרם מים קרים
10 גרם שמרים טריים
300 גרם קמח רגיל
200 גרם קמח לחם
15 גרם סוכר
10 גרם מלח
30 גרם חמאה רכה

לבישול
1ל' מים
8 כפיות סודה לשתייה
2 כפיות מלח

לשים את הכל במקסר עם וו לישה כ10 דק'.
מתפיחים כשעה עד שעתיים. מחלקים לחמניות במשקל 40 גרם, מקפלים ומניחים ל10 דק'. צרים לחמניה עגולה תוך סיבוב עם לחץ מתון מניחים כ10 דק' לתפיחה. מרתיחים מים עם סודה ומלח.
מבשלים את הלחמניות, 5 בכל פעם, 30 שניות. מנקזים עם כף רשת  ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה או על תבנית חורים מצופה סיליקון. מפזרים שומשום / מלח / פרג / קצח... מתפיחים 10 דק' ומצלקים.
אופים בתנור שחומם ל210 מע', ב1/3 התחתון של התנור  כ20 דק'.

6 תגובות:

שירי אמר/ה...

נראה מעולה!
אפשר להתפיח לילה במקרר?
ואם כבר שאלתי
אפשר לדעתך להתפיח בצק של לחם פולמן לבן לילה במקרר?
..מנסה למצוא דרך להכין לחם תוך כדי שגרה..:)

עקרת בית אמר/ה...

בוקר טוב,
נראה לי שכל בצק יכול לתפוח לילה במקרר. צריך להכניס אותו מיד בתום הלישה.
לאחרונה עשיתי פולמן מהבצק של החלה http://tufinim.blogspot.co.il/2012/05/blog-post_11.html ללא החמאה (עם מעט שמן) וללא הזיגוג כמובן. יצא מוצלח ביותר.

שירי אמר/ה...

אז מה שאני מבינה מזה שאפשר לנסות לקחת בצק של חלה להתפיח לילה במקרר ולמחרת לשים בתבנית פולמן
ולהיות אופטימיים?
טוב ינוסה!
תודה רבה על העזרה:)

עקרת בית אמר/ה...

כן, תמיד להיות אופטימיים :)
אני משאירה את הבצק של לחם קסטן בד"כ במשך היום במקרר ואז אחה"צ מקפלת, מתפיחה בתבנית כשעה, שעה וחצי ואופה

שירי אמר/ה...

כלומר את מתפיחה את הבצק בבוקר מקפלת ואז בתבנית?
אז כמה זמן במקרר בערך? עד 8 שעות?

עקרת בית אמר/ה...

מכינה את הבצק בסביבות 8 +-. מיד מכניסה למקרר. מוציאה בסביבות 17:00 +-. ואז בסביבות 20:00 יש לחם