23 ינואר, 2013

"טביעת אגודל"

כמו בכל שנה, גם השנה הגיעה העונה של אובססית העוגיות. ביסקוטי, אלפאחורס (מתכון חדש בקרוב), נשיקות, ועוגיות "טביעת אצבע" (Thumbprint) מכאן, עם קונפיטורת פטל של St. Dalfour כמובן. בקרוב עוד כמה עוגיות יצטרפו למבחר האובססיה של 2013.


90 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן
משחת וניל
11/2 כוסות קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 כפית א. אפיה
מעט מלח
ריבה / קונפיטורה

לחמם תנור ל180 מע'. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבל חמאה עם סוכר לקבלת מרקם אורירי. מוסיפים ביצה שמן ווניל. מערבבים את המרכיבים היבשים ומוסיפים למקסר.
מגלגלים כדורים בגודל 2 - 3 ס"מ מניחים בצורה מרווחת על תבנית עם נייר אפיה. "מועכים" גומה בעזרת אגודל, שמים ריבה / קונפיטורה לפי הטעם, אני שמתי מעדן פטל.
אופים כ10 - 15 דק' מצננים על גבי רשת

2 תגובות:

ירדנה אמר/ה...

נראה מקסים . מה זה משחת וניל ?

nt אמר/ה...

משחת וניל מגיעה בצנצנת. המשחה יותר מרוכזת מתמצית וניל וקצת פחות איכותית ממקל וניל. פתרון קל ונוח לשימוש מזדמן. קצת יקר. ניתן להשיג בחנויות האפיה ובמחלקות ה״טבע״ ברשתות שונות.