06 אוקטובר, 2012

גבינות נשכחות

לפני כארבעה חודשים התחלנו שוב, אחרי הפסקה ארוכה, ליצר גבינות בבית.  מחלב עיזים, מחלב כבשים ומחלב פרות. 50 ל' +- בכל פעם. עשינו את כל הטעויות האפשריות והגדולה שבהן, שכחנו לתעד.
במשך חודשיים בערך, גיבנו גבינות, אכלנו גבינות, יישנו גבינות, ליטפנו אותן וחלק נאלצנו לזרוק (סירחון מטורף ממקרר ששבת).
אחר כך פנינו כל אחד לדרכו והגבינות נשכחו כחודשיים במקרר. עכשיו יש לנו מבחר גבינות מפעים (בסגנון טום, מנצ'גו, פטה מיושנת... ) עם ריחות וטעמים שאי אפשר לתאר. צריך רק למצוא שוב את הזמן ולהתחיל לטעות ולהזניח מחדש.



את הקורס "עושים גבינות בבית", עשינו אצל אריה גלבוע, האורים והתומים של יצרני הגבינות בבית ומחלבות הבוטיק.

2 תגובות:

שירי אמר/ה...

וואו! מדהים!
עושה חשק לעשות גבינות בבית
יש אפשרות למתכון בסיסי?

nt אמר/ה...

האמת שזה מאד פשוט ומאד קל לעשות גבינות בבית. אבל ישנם כמה כלים וחומרים שצריך שיהיו. אולי בקרוב אעלה מתכון לגבינה צ'רקסית, שזה אפשר גם בלי אינזים, מחמצת ואו סלסלות יעודיות.
בכל מקרה, אני מאד ממליצה על הקורס, שהוא חוויה בפני עצמה ונותן את כל הידע והכלים :)