21 יולי, 2012

חם...

כמה חם... למי יש חשק לאכול? למי יש כח לבשל? אז כל השבוע אכלנו פרוסות לחם קלוי עם ריקוטה וירקות קלויים בסגנון רטטוי. לפעמים גיווננו עם אטריות אודון קרות ברוטב שומשום.
אתמול הגדלנו לעשות ואכלנו האגן דאז מכל הסוגים וכל המינים, רק האגן דאז. כנראה שזה לא מספיק, כי חלק מבני הבית התלוננו על רעב, שקפץ עליהם בשעות הלילה.
כריך "אנטיפסטי": לחם קסטן קלוי עם גבינת ריקוטה וירקות קלויים בסגנון רטטוי
לחם קסטן מבוסס על מתכון לחם שיפון וקמח מלא, רק נאפה בתבנית קסטן. מעולה לכריכים, לטוסטים ולארוחת קיץ המשובחת - כריך "אנטיפסטי".


לרטטוי
3 חצילים צרים וקלילים, קלופים בפסים
4 קישואים קלופים
5 עגבניות מוצקות
(אפשר גם פלפלים ובצל סגול)
מלח
אורגנו
שמן זית
1/3 כוס רוטב עגבניות
פורסים את הירקות לפרוסות בעוהי 1 - 11/2 ס"מ. מסדרים בתבנית, מרוססת בשמן זית. מרססים מעל בשמן זית, ממליחים ומפזרים אורגנו. אופים בחום של 220 מע' כשעה וחצי. מפזרים מעל רוטב עגבניות מדולל, מכסים ברדיד אלומניום ואופים עוד כ40 דק'.
טעים חם, קר, פושר, עם גבינה, עם פסטה...


2 comments:

אנונימי אמר/ה...

נראה כרגיל נהדר וצבעוני. אנחנו אופים גם דלעת בפרוסות דקות (צ'יפס) ברוקולי ופרוסות כרישה.

אנונימי אמר/ה...

נורית
מתי המתכון הבא???
מחכה בקוצר רוח
כל טוב