06 יוני, 2012

ויוה איטליה

אחרי שראיתי את ה"Atlas -Marcato" החשמלית, החדשה והנוצצת של יוסי. אחרי שנוכחתי בביצועים, הבנתי שגם אני רוצה אחת כזו. זה נכון שהגיל והמודל לא תמיד קובעים, במקרה של מכונת פסטה או בכל אופן במקרה של הMarcato הישנה שלי, זה התגלה כנכון.
אחרי סקר שוק קצר, רכשתי לי מכונת פסטה חדשה וחשמלית, אצל יצחק כהן בכפר סבא. הנוחות והאיכות גורמים לי אושר גדול.
החידושים: קודם כל חשמלי.חוץ מזה, 9 שלבים במקום 7 ורובם יעילים (כמובן תלוי באיכות הבצק), והחלק של הרביולי רחב יותר ומנצל את מלוא רוחב הבצק.
נבואה או ראיית הנולד: לפני כחודש נתקלתי בתנך של הפסטה, The Pasta Bible  בעודי משוטטת ברחבי הספריה / אמזון. רכשתי אותו משומש במחיר 3$. כעת הוא פתוח באופן קבוע על עמודי הפסטה הצבעונית.

כשחברו כל המתנות החדשות יחד פתחנו בסיעור מוחות. בסיומו הוחלט על רביולי בשני צבעים, צד אחד אדום (עגבניות) צד שני (פסטו - וריאציה על מספר תיבולים) ובאמצע ריקוטה פרסקה (המוזמנים לא אוכלים גבינת עיזים). אנחנו עדין "עפים על עצמינו" ומרגישים שכבשנו עוד פיסגה. יהיה קשה להתעלות עליה.



רביולי אדום ירוק / רביולי פסטו ועגבניות במילוי גבינה
בצק פסטה אדום - עגבניות
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח פסטה (דורום של דה צ'קו)
4 חלמונים
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
לישה ביד של מספר דקות, אם צריך מוסיפים מעט מים. צריך להתקבל בצק נוקשה אבל גמיש.

בצק פסטה ירוק - פסטו
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח פסטה (דורום של דה צ'קו)
2 ביצים + 1 חלמון
1/2 כוס עלי בזיליקום (בערך 3 ענפים) קצוצים עם 2 כפות שמן זית
לישה ביד של מספר דקות, אם צריך מוסיפים מעט מים. צריך להתקבל בצק נוקשה אבל גמיש.

מילוי גבינה
בפעם הבאה נשתמש בגבינת עיזים רכה. כנראה גבינה יוונית, מיזטרה, שאנחנו מכינים לבד.
2 חב' ריקוטה פרסקה
מעט מלח
2 - 3 בשקוטים מפוררים (רק למי שלא מפחד מקצת מתיקות)
אפשר אגוז מוסקט, אנחנו לא אוהבים

לרוטב חמאה ומרווה, מלח ומים. לילדים רוטב שמנת או אלפרדו.

5 תגובות:

dana אמר/ה...

ואוו..!!! איזה יופי! תתחדשי! אני בדיוק גם הכנתי רביולי אבל לא כזה משוכלל.. עבדתי עליו קשה :)
במילוי הוספתי לריקוטה מעט גבינה כחולה ומעט גאודה עם כמהין, ועלי בזיליקום. במכונה החדשה יש אשכרה חלק שמחבר את שתי רצועות הבצק של הרביולי?? פשוט לא להאמין!

nt אמר/ה...

הי דנה, יש כנראה משהו באוויר שמשדר רביולי... החלק הזה היה גם במכונה הישנה רק ששם הוא היה צר יותר. החלק גם מחבר וגם יוצר חיתוכים. המכונה חסכה לנו הרבה מהטרחה. צריך לעבוד לאט ולפרק בזהירות, קצת נסיון וזה רץ... ולענין המילוי: שלך נשמע מדהים. במקרה שלנו היינו חייבים מילוי יחסית רגוע למהומה שמסביב. לבצק היו טעמים דומיננטיים. כפי שאמרתי בפעם הבאה גבינת עיזים. הפעם מפאת טעמם של המוזמנים לא יכולנו להוסיף גבינת עיזים.

שירי אמר/ה...

מהמם!
את עושה לי חשק לשדרג את עצמי גם במכונת פסטה
והמון זמן ניסיתי להיות חזקה ולהחזיק מעמד...

זו מכונה ממש יקרה?

nt אמר/ה...

הי שירי,
אכן הפיתוי גדול... ואחר כך אוכלים המון פסטה, בשלב מסוים זה מתחיל להיות "בעיה". ולגבי המחיר: לא נורא! אחרי סקר שוק (מקוון, כמובן) אני קניתי בכפר סבא אצל כהן יצחק http://www.cohenitzhak.com/categories/390
התקשרתי לודא שיש להם את כל החלקים ושאקבל במחירי האתר. יש בעיות חניה קשות ... אבל מה לא עושים בשביל כזו מתנה שווה. אני קניתי את האטלס 150 שמגיעה עם חותכן פטוצ'יני. לזה הוספתי מנוע וחותכן רביוליני. אפשר גם בלי המנוע, אבל עם זה פשוט פינוק.

אנונימי אמר/ה...

מתי יהיה מתכון חדש???